vrijdag 22 februari 2013

Kikkervriendjes in de klas!

 
 
De voorbije week werkten we rond het boek met als titel "Ik zie het aan je ogen".  In het boek gaat Sammy de kikker spelen met zijn vriendjes maar die dagen hem steeds uit omdat hij dan boos wordt.  Niet zomaar boos maar heel erg boos.  Sammy wordt gepest en dat maakt hem heel droevig!  Samen met zijn papa bedenkt hij een plannetje om niet meer boos te worden.  De dieren stoppen met hem te pesten en daar wordt Sammy dan weer heel gelukkig van!
 
Samen met Sammy maken wij ons boos en worden we nadien weer superblij...
 
  
 
 
Vele kapoenen brachten kikkerspullen mee van thuis zodat ons klasje een echt kikkerland werd.  We speelden leuke spelletjes met de kikkerspullen en luisterden elke dag naar een kikkerverhaaltje.  Met het kikkermuziekdoosje maakten we het stilletjes en bij het vertellen staken we het kikkerleeslampje aan.  Wie flink meewerkte en luisterde kreeg een mooie kikkersticker met de kikkerknuffels speelden we het verhaal van Sammy na in de poppenkast.  Bedankt voor alle leuke kikkerspullen die jullie meebrachten!
 

 
Ook aan de knutseltafel mochten we kikkertjes maken en met onze zelfgemaakte kikkertjes zongen we het liedje: " De kikkertjes, de kikkertjes zijn aardig om te zien. De kikkertjes, de kikkertjes zijn aardig om te zien....  We sprongen ook rond als echte kikkers en gingen in de klas op zoek naar alles met dezelfde kleur als de kikker namelijk GROEN!
 


 
Op woensdag smulden we van lekker groen fruit!

 
Op donderdag doen we een wiskundige activiteit...  Alle kikkers zoeken een blad in de vijver!  Op welk blad past de kikker?
 

 
Onze kikkervriendjes zijn te bewonderen in op het prikbord in de gang!
  
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten